Badminton Platform Midden-Limburg
Voor de nèt wat fanatiekere badmintonner!

‘Net niet’ thuis tegen BECA Arnhem

Het ziet eruit als een gekke titel als je thuis met 2-6 verliest van de Arnhemmers. Toch voelde het zo, want er werden 4 driesetters gespeeld die allemaal naar de gasten gingen. Door een blessure stond Con helaas aan de kant, dus gingen we met 5 teamgenoten de strijd aan.

De damesdubbel was een prooi voor BPML in twee sets. De eerste was er nog één op het nippertje, in de tweede werd uiteindelijk na achterstand toch een gaatje geslagen aan onze kant van het veld. Het spel van Patti en Sandra was verre van super, maar voldoende voor vandaag.

De heren moesten tot het gaatje gaan. De eerste set werd nog met ruime cijfers gewonnen door BECA. Rob en Mark lukte het erg goed dit om te draaien in de tweede set. De derde bleef tot op het einde nagelbijtend spannend waarbij BECA het spel net iets meer onder controle hield.

Door het omdraaien van de dames enkels waren die voor niemand leuk. Patti pakte hier het tweede punt van de dag. Aan de zijde van de heren ontstond in beide singles echter een enorm gevecht. Mark bleef continu druk zetten op de ervaren Jaap. De lange rally’s werden evenredig verdeeld maar op het einde van de derde set slopen de foutjes erin aan BPML zijde.

Rob verloor de eerste set ruim maar was niet van plan het hoofd te buigen. Met volop focus op zijn eigen spel wist hij de wedstrijd om te buigen. Het niveau zakte alleen op het laatst van de derde set iets in, waardoor BECA alsnog met de winst ervandoor ging.

Mark en Sandra zetten een sterke eerste set neer met veel druk van zowel achter- als voorin het veld. De tweede werd anders aangepakt door Jaap en Sacha waardoor een derde de beslissing moest brengen. Er werd in de eerste helft een ruime voorsprong opgebouwd die in de tweede helft stukje bij beetje werd teruggegeven totdat er geen houden meer aan was. Jammer, weer zo dicht erbij en toch weggeven.

Géén driesetter in de mix van Lianne en Rob. Ondanks een aantal mooie rallies was de overmacht aan de overkant van het net te groot. Ook hier een geval van “goed gestreden, maar geen eer van je werk”. Volgende keer beter!

De teller bleef dus hangen bij 2 punten. Aan het fanatisme en de volharding ligt het niet; het is ofwel net té graag willen of net niet voldoende uithoudingsvermogen hebben. Al met al hebben we weer flink gestreden met zijn allen waarbij er behoorlijk wat shuttles gesneuveld zijn. Toch deze keer enkele aardige beelden. het helpt als één van de spelers noodgedwongen aan de kant zit 😉

Onderdeel BPML (254) BECA 2000 6 (47) Uitslag
MD
Mark Brouns
Rob Sanders
Quirinus Kwee
King-Ho Chan
12-21 21-18 20-22
VD
Patti Tabak
Sandra van Melick
Margaret Glazenburg
Sacha van de Weerdhof
23-21 21-16
ME1
Mark Brouns
Jaap Windt
19-21 21-18 14-21
VE1
Patti Tabak
Margaret Glazenburg
21-15 21-4
ME2
Rob Sanders
Quirinus Kwee
8-21 21-13 12-21
VE2
Lianne Theunissen
Sacha van de Weerdhof
9-21 7-21
GD1
Mark Brouns
Sandra van Melick
Jaap Windt
Sacha van de Weerdhof
21-14 17-21 16-21
GD2
Rob Sanders
Lianne Theunissen
King-Ho Chan
Margaret Glazenburg
12-21 13-21
Powered by Wordpress. Redesign Theme by RT